Tannlegevakt i Stavanger

Stavanger sentrum:

Akutt tannlege for tannskade, tannverk og andre behov for tannlege

Ring oss på telefon 91785003 frem til kl 20. Send SMS etter kl 20.

Vi ligger i sentrum av Stavanger i en moderne tannklinikk som er tilrettelagt for dem som har tannlegeskrekk. Tannlegen har lang erfaring med å lage og montere tannproteser, tannkroner, tannbroer og selvfølgelig også bytte fyllinger og få tennene til å fungere og se godt ut.

Tannlegen kan mange språk, og kan kommunisere på norsk, engelsk, tysk, spansk, fransk og hindi.

tannlegevakt i Stavanger

Akutt tannbehandling

Skader og smerter i tennene kan oppstå utenfor vanlig åpningstider, og da kan du ringe oss så vil vi åpne klinikken for deg.

Tannpine

Tannpine kan komme av flere årsaker, men ofte er det nerven i en tann som er irritert på grunn av en skade eller et hull. Vi finner årsaken og fikser eller avlaster problemet. I de fleste tilfeller vil én behandling være nok, men hvis skaden er stor kan det hende vi må gjøre lindrende tiltak og sammen med deg komme frem til videre behandlingsløp (ved skade).

Mistet tannfylling

Plutselig kan en tannfylling ramle ut, og da kan det både være veldig ubehagelig og vondt. Kom til tannlegen og la oss ordne dette for deg.

Knekt tann

En tann kan knekke av plutselige påkjenninger, eller rett og slett av syreskader som har pågått over lengre tid. Uansett er det vondt med en knekt tann, og man kjenner raskt at det er både vondt, skarpt for tungen og at dette er noe som raskt kan bli veldig vondt. Har du knekt en tann og ønsker hjelp raskt: Ta kontakt!

Trekke tann

Det hender en tann brekker grunnet syreskader eller andre tidligere tiltak som er gjort i tannen, og dette kan være direkte vondt. Løsningen er ofte å trekke tannen slik at årsaken blir fjernet, og deretter klargjøre for tann på bro eller implantat, eller å bare ha en manglende tann akkurat der. Uansett kan vi som regel hjelpe deg raskt, selv om dette oppstår utenfor stengetid.

Trekke visdomstenner

Noen ganger kan en tann ha «murret» i lengre tid, og plutselig kan det bli ganske betent og vondt. Vi strekker oss langt i å kunne hjelpe deg med visdomstann, også etter vanlig stengetid.

Spørsmål og svar

Tannlegevakten

Skader og smerter i tennene kan oppstå utenfor vanlig åpningstider, og da kan du ringe oss så vil vi åpne klinikken for deg.

Mer om tannlegevakten

Tannlegevakten er en tjeneste som tilbyr akutt tannlegebehandling for innbyggerne i Stavanger, Sola og Sandnes når det oppstår akutte tannproblemer og det ikke er mulig å få en time hos en vanlig tannlege. Dette kan være nødvendig for eksempel i helger, på helligdager eller under høytider.

Målet med tannlegevakten er å tilby profesjonell og rask hjelp for å lindre smerter, behandle infeksjoner og ta hånd om skader eller andre akutte situasjoner som krever øyeblikkelig oppmerksomhet.

Løse problemer og lindre smerter

Tannlegevakten i Stavanger tilbyr ulike tannhelsetjenester for pasienter med akutt behov, som inkluderer tannverk, tannskader, infeksjoner og andre akutte problemer. Fokuset er på å behandle akutte situasjoner og lindre smerte for pasientene. 

Hva regnes som akuttbehandling?

Det er i grunnen du som bestemmer hva som regnes som akutt for deg. Akuttbehandling er prosedyrer og tjenester som må utføres umiddelbart for å lindre plutselige og alvorlige tannproblemer. Noen eksempler på situasjoner som krever akuttbehandling inkluderer tannsmerter, betennelser, tannskader og infeksjoner. Tannlegevakten Follegg og andre tannlegevakter i Rogaland tilbyr denne typen hjelp, utenom ordinære åpningstider.

Pasienter som kommer til oss har rett til informasjon om deres tilstand, behandling som foreslås og eventuelle risikoer eller komplikasjoner. Dette er viktig for å sikre at pasienten kan ta informerte beslutninger om deres tannhelse og behandling.

Hva koster tannlegevakten?

Det er umulig å svare på før vi ser hvilke problem du har med tennene dine. Så langt som mulig følger vi ordinære satser med tillegg for ubekvem arbeidstid, og har mest fokus på å gi deg rask og god lindring og helst få løst problemet helt.

Pasienter som kommer til oss der vi ser vi kan få HELFO refusjon vil få en pris basert på det.

Betalingen for tjenester utført hos tannlegevakten vil som regel kreves ved betalingsterminalen umiddelbart etter behandling. Dette inkluderer både egenandeler og eventuelle tilleggsutgifter for behandlingen.

Pasienter bør være forberedt på å betale for behandlingen når de besøker tannlegevakten, og det anbefales å diskutere eventuelle bekymringer om betaling med tannhelsepersonell før behandlingen starter.

Materialer og teknikker

I dagens moderne tannpleie er det flere materialer og teknikker som benyttes for behandling og reparasjon av tenner. For tannlegevakt Stavanger er det viktig å holde seg oppdatert og ta i bruk de nyeste og mest effektive løsningene for pasientenes tannhelse.

Metall er et materiale som har vært brukt i tannbehandling i mange år. Det finnes flere ulike typer metaller som kan benyttes, som for eksempel gull, sølv, platina og titan. Metallfyllinger, som amalgam, har vært populære på grunn av deres holdbarhet og styrke. I dag erstattes dog ofte slike fyllinger med andre materialer, som f.eks. kompositt, for å matche tennenes naturlige farge bedre.

Keramikk er et materiale som også benyttes i tannbehandlinger. Keramiske tannkroner og fasetter er populære på grunn av deres naturlige utseende og estetiske kvaliteter. De tilbyr en høy grad av styrke og holdbarhet, samt farge- og glansstudier som tilsvarer en naturlig tann. Det er verdt å merke seg at keramiske tannbehandlinger ofte er høyere priset enn andre materialer på grunn av deres estetiske fordeler og produksjonsprosesser.

En tannkrone er en tannrestaurering som fungerer som et «lokk» som plasseres over en tann som har fått en betydelig skade, slik som et stort hulrom eller en rotfylling. Tannkroner kan lages av ulike materialer, som metall, keramikk eller en kombinasjon av begge. Valget av material avhenger av pasientens behov, estetiske krav, og økonomiske forhold.

Sammen finner vi den løsningen du vil ha og som passer best til å løse ditt tannproblem. Vi gir deg gode råd, og det er viktig å få råd og veiledning fra tannlegen om hvilke behandlinger og materialer som er best egnet for den enkelte pasient, for å oppnå et godt og langvarig resultat.

Skroll til toppen